Uudised

Otepääle saab nüüd bussiga Tallinnast ümberistumiseta

12:00 05.07.2021

Alates 1. juulist hakkab Lux Express sõitma kaks korda päevas Tallinnast Viljandisse ja kord päevas Otepääle. Samuti suurendab bussiettevõte oluliselt väljumiste arvu Tallinn-Tartu ning Tallinn-Võru liinidel.

Lux Expressi tegevjuhi Ingmar Roosi sõnul soovib bussifirma pakkuda oma reisijatele võimalikult tihedat liinivõrku, et nad saaksid oma bussireise planeerida vastavalt oma liikumisvajadusele, mitte vastupidi. „Samm-sammult oleme siseriiklikel liinidel liikumas kriisieelsesse seisu. Alates tänasest saab Tallinna ja Tartu vahel mõlemas suunas sõita 20 korda päevas. Lisaks pakume suurema sõidunõudlusega päevadel – reedel ja pühapäeval, mõlemal suunal veel 6 täiendavat väljumist.“

Kui Tallinn-Pärnu, Tallinn-Narva ja Tallinn-Kuressaare liinidel jõudis väljumiste arv kriisieelse taseme lähedale juba varem, siis seekordne täiendus on suunatud just pealinna ja Lõuna-Eesti ühenduste tihendamisele. Näiteks kasvab Tallinn-Tartu liinil 1. juulist väljumiste tihedus koguni 25%.

„Enne kriisi olid Tallinn-Tartu liinidel suurem osa reisijatest tudengid ja töö tõttu kahe linna vahel liikujad. Kuna viirus jättis tudengid ja tööreisijad valdavalt kodukontorisse, siis oli Tallinn-Tartu vahel reisijate arvu langus kõige suurem. 1. juulist suurendame väljumiste arvu ettevaatavalt – me tahame juba enne sügist pakkuda oma klientidele taas sagedaste ühendustega teenust, et pandeemia ajal autoga liikunud inimestel oleks kindlus alustada jälle reisimist mugavate bussidega,“ lisas Roos.

Lisaks Tallinn-Tartu ühenduste täiendamisele lisandub alates 1. juulist Lux Expressi liinivõrku kaks täiesti uut sihtpunkti – Viljandi ja Otepää. „Me oleme sel suvel suutnud laiendada enda liinivõrku ja ühendada lausa kolm Eesti keskust pealinnaga. Juunis käivitatud Tallinn-Kärdla liin on saanud paari nädalaga väga sooja vastuvõtu ning see lisab kindlust, et ka Eesti talvepealinna Otepää ühendamine Tallinnaga kujuneb edukaks. Tallinna ja Viljandi vahelist ühendust, mis on kiiruselt samaväärne rongiga ja sõidumugavuselt peajagu üle, oleme juba pikalt kavandanud ja nüüd oli sobiv aeg selle teoks teha,“ kommenteeris uute sihtpunktide käivitamist Roos.

Uute väljumiste graafik alates 1. juulist:

15.30 Tallinn -> Otepää 18.45 (liini lõpp-peatus Võru Bussijaam)
09.00 Otepää -> Tallinn 12.30 (liini algpeatus Võru Bussijaam)

Otepää turismiinfo
Otepää
Via Hanseatica