Üritused

Vabaõhulavastus ''Taevas, muld ja tulevik''

07
juun
Algus: 20:00
Lisa sihtkoht >>
Koduleht: http://www.piletilevi.ee/est/piletid/teater/mitmesugust/vabaohulavastus-taevas-muld-ja-tulevik-sinimustvalged-pildid-eesti-lipu-ajaloost-64468/?&utm_campaign=ve&utm_source=portal&utm_media=web&design=ve
Asukoht: Otepää vald, Valga maakond
Piletiinfo: Hind alates: 15€
Osta pilet: Piletilevi
TAEVAS, MULD JA TULEVIK
Sinimustvalged pildid Eesti lipu ajaloost
Laval
VEIKKO TÄÄR
MERILIN KIRBITS (Improteater IMPEERIUM)
OTT KARTAU
MARI ANTON (TÜVKA)
RAIVO ADLAS (Teater Vanemuine)
LAURI KINK
RAUNO KAIBIAINEN (Improteater IMPEERIUM)
LOORE ALL
Ansambel
FOLKTROONIKAANSAMBEL OOPUS (MARI MEENTALO, JOHANNES AHUN, ALEKSANDER SPROGHIS)
Koor
OTEPÄÄ LAULJATEST SEGAKOOR
KOORIJUHT: MERLE SOONBERG
Helikunstnik
OTT KARTAU
Lavastaja
PEEP MAASIK
Kunstnik
MAARJA PABUNEN
Videokunstnik
KÄRT PETSER
Esietendus
4. juuni 2019 Otepää Linnamägi
Maailma riikidest vähem kui kümnendikul on lipp üle 100 aasta vana. Veel haruldasem on see, et esimene lipp on alles. Lavastuses kulgeb paralleelselt mitu lugu, mis põhinevad Eesti lipu ajaloo hetkedel. Üks lugu algab 1882. aastal, kui keelatakse Vironia (eestlaste esimene rahvuslik üliõpilaskorporatsioon), mille tunnusvärvideks olid sinine, must ja valge. Aastaid hiljem õnnestus eesti üliõpilastel siiski oma selts luua – Eesti Üliõpilaste Selts. Seltsi vilistlase Karl August Hermanni abikaasa Paula ettepanekul õmmeldakse seltsile ka lipp. EÜS-i juhatusel oli kindel soov see lipp sisse õnnistada. Kuna tolleaegses Tartus tekitas see suuri komplikatsioone siis otsustati seda teha Otepää kiriklas. Teine lugu algab 1943. aastal kui EÜS-i vilistlane Karl Aun peidab Otepääl sisseõnnistatud esimese eesti lipu okupatsioonirežiimi eest Lääne-Mardi tallu, kuid peab sõja eest pagema Eestist. Teljena liigub läbi lavastuse raadio, kust tuleb saade eesti lipu ajaloost ning mis lõppeb kirjeldusega aastast 1991, kui Lääne-Mardi talu korstnajala alt kaevati välja seal 48 aastat peidus olnud sinimustvalge lipp.
Esietenduse päevaks on pidulikult 4.juuni 2019 ehk Eesti Lipu 135. sünnipäev. Järgnevad etendused on 5., 7., 9. ja 10.juunil kell 20.00 Otepää Linnamäel.
Sündmuse korraldaja
Otepää Kultuurikeskused
 

Otepää turismiinfo
Otepää
Via Hanseatica