Uudised

Otepää Küpsekala võistlustel oli edukas kohalik grillmeister

09:06 08.03.2023

4. märtsil 2023 toimus Otepää kultuurimaja pargis talvine üle-eestiline kalaküpsetusvõistlus Küpsekala 2023. Võistluskalaks oli sellel aastal Härjanurme kalatalu tuur. Kalaküpsetamisvõistluse võitjaks tuli Otepää kohalik grillmeister Tarmo Märss.

Kohal oli 13 meeskonda nii Otepää piirkonnast, kui ka Eesti BBQ tippude seast. Toitu tohtis valmistada ainult elaval tulel, BBQ-ahjus või grillil. Iga võistkond pani heategevuslikule oksjonile ühe oma võistlustöö (ühe supi ja ühe prae) ülejäänud valmistatud road läksid kohtunikele hindamiseks. Oksjonilt koguti 455 eurot, mis annetatakse vähiravifondile „Kingitud elu".

Talvistes tingimustes võistlesid omavahel Sleeping Beauties of BBQ, BBQ Symphony, Weber Grillimaailm, Smoked Pioneers, Tarvo Israel BBQ Team, Valgamaa KÕK Piiripealsed, Dreamfire BBQ Team, Orajõe Retro BBQ, No Name BBQ Team, Faeton, Pühajärve Puhkekodu, Tarmo Märss – Grillmeister.ee ja Grillbaar.

Võitjad valis välja 12-liikmeline žürii, kes viis läbi pimehindamise. Žürii hindas pearoa üldist välimust karbis, kala mahlasust ja maitset ning sobivust kastme ning lisandiga, supi puhul välimust, maitset ja terviklikkust. Žüriisse kuulusid ka näiteks Ivari Padar ja Otepää vallavanem Jaanus Barkala.

Peakorraldaja, Otepää Kultuurikeskuste juhataja Jorma Riivald tänab kõiki küpsetajaid, toetajaid ja publikut, kes võtsid vaevaks sündmusele tulla. „Oli tõeliselt meeleolukas ja maitsev laupäev. Usun, et selline ettevõtmine ei jäänud Otepääl viimaseks, töötame selle nimel, et uuel aastal üllatada juba uute kalaga ja temast valmistatud roogadega," lisas Jorma Riivald.

Korraldasid ja toetasid: Otepää Kultuurikeskused, BBQ Festival, Deam Fire, Otepää vald, Valgamaa Arenguagentuur, Nuustaku Pruulikoda, Oilio, Paulig, Santa Maria, Kalatalu Härjanurmes, Tartu Turg, Nopri Talu, Siidrikoda, Murimäe Veinikelder. Tegevust toetati projekti „Piirkondlikud algatused tööhõive ja ettevõtlikkuse edendamiseks" projektist Valgamaa PATEE 2020-2023 raames.

Küpsekala 2023 tulemused

Supp
1. Tarmo Märss – Grillmeister.ee
2. Smoked Pioneers BBQ Team
3. Sleeping Beauties

Pearoog
1. Valgamaa KÕK Piiripealsed
2. Faeton
3. BBQ Symphony

Üldvõit (supp+pearoog)
1. Tarmo Märss – Grillmeister.ee
2. Faeton
3. Grillbaar

Fotod SIIT, fotod: Valju Aloel
Tulemused SIIT

Allikas: www.otepaa.ee
Otepää turismiinfo
Otepää
Via Hanseatica