Uudised

Piirangud Otepää vallas seoses eriolukorraga

08:00 16.03.2020

Vabariigi Valitsus kinnitas 13.märtsil 2020 eriolukorra meetmed. Vastavalt valitsuse eilsele otsusele kehtib eriolukord Eestis 1. maini, see kuupäev kaasa arvatud. Abinõud kehtestatakse koroonaviiruse leviku tõkestamiseks ülekaaluka avaliku huvi, inimeste tervise ja elu kaitseks. Seoses sellega tegutsevad piiratud mahus või on täiesti on suletud ka mitmed turismi vallas tegitsevad ettevõtted:

Maakonna bussiliinid sõidavad koolivaheaja graafiku järgi. Otepää Turismiinfokeskus on alates 14.03-31.03.2020 suletud.

Tehvandi spordikeskuse kohvik, jõusaal, swimmitation ja saunad on kuni eriolukorra lõppemiseni (01.mai 2020) või täiendavate suunisteni klientidele suletud. Üldise põhimõttena on suletud ka hotelli ja staadionihoone administratsioon.

Kääriku spordikeskuse sisespordirajatised (jõusaal, pallmängude hall, spordisaal, jooksurada) ja saunad on kuni eriolukorra lõppemiseni (01.mai 2020) või täiendavate suunisteni klientidele suletud. Üldise põhimõttena on suletud ka hotelli administratsioon.

Pühajärve Spa & Puhkekeskuse kogu kompleks on suletud alates 15.03.20. Avame uksed uuesti olukorra stabiliseerudes. Esialgu jääme suletuks kuni 29.03. Kõigiga, kellel on  kehtiv broneering, võetakse ühendust.

Sangaste mõisa Ringtalli väljanäitus "Rukkikrahv ja Ilmaimed" on suletud 14.märtsist kuni vähemalt 31.märtsini 2020. Samuti on suletud 1.maini Tehvandi Spordikeskuses asuv Talipordimuuseum. 

Kuni 1. maini on keelatud kõik avalikud kogunemised, ka ööklubid. Otepää vallas jäävad ära kõik kultuuri- ja spordiüritused.

Alates 16.märtsist on Otepää vallas suletud kõik haridusasutused, noortekeskused ja huvikoolid. Koolid ja huvikoolid on kaugõppel. Otepää Spordihoone on suletud, huvitegevust ei toimu. Otepää valla lasteaiad on avatud, kui lapsevanematel on vähegi võimalus,palume laps koju jätta.

Otepää Tervisekeskuse hooldekodus ja hooldusosakonnas ja Sangaste hooldekodus on kehtestatud karantiin. Külastused on keelatud. AS Otepää Veevärgi uksed on klientidele alates 16.märtsist suletud.  Endiselt saab asutuse poole pöörduda telefonitsi numbritelt 76 64 890, 51 59 514 ning meilitsi veevark@otepvesi.ee.

Otepää valla kriisikomisjon kogunes 13.märtsil, et arutada tekkinud olukorda. Kõikidest muudatustest antakse teada Otepää valla kodulehel www.otepaa.ee ja sotsiaalmeedias. 

Juhiseid, kuidas viiruspuhanguga seoses käituda, vaata Terviseameti kodulehelt: https://www.terviseamet.ee/et

Otepää turismiinfo
Otepää
Via Hanseatica