Uudised

Maailma suusaässad jõuavad taas Otepääle

10:30 23.11.2016

Maailma parimad murdmaasuusatajad võistlevad taas Eestis 18.-19. veebruaril 2017 Otepääl toimuval maailmakarikaetapil.

Maailma parimad murdmaasuusatajad võistlevad Otepää nõlvadel natuke vähem kui kolme kuu pärast. Pärast vaheaastat võõrustab Tehvandi suusastaadion 18.-19. veebruarini vabatehnikasprinte ja eraldistardist klassikasõite. Etapi peakorraldaja Jaak Mae on eriti uhke, et sel korral saavad korraldajad kasutada Tehvandi legendaarset 5 km rada ja pealtvaatajatel on klassikasõitudele üle mitme aasta võimalik kaasa elada ka kuulsal Tehvandi tõusul.

Otepää MK peakorraldaja Jaak Mae sõnul on sel korral Lõuna-Eestisse oodata arvukalt suusatippe. "Otepää MK-d mõjutavad positiivselt suusaalade MM-võistlused Lahtis, mis algavad vähem kui nädal pärast meie võistlust. See tähendab, et Otepää MK on mitmete koondiste jaoks viimane võimalus vormi testida ja lihvida ning valida Lahti MM-i eel riiki esindavaid sportlasi. See tagab ka parimate osalemise," selgitas Mae. Tema hinnangul näeme veebruaris meie talvepealinnas tipptasemel mõõduvõtte, sest vormikõvera tipp on paljudel ajastatud just veebruari lõppu ning heitlus saab olema tuline.

Mitmed rahvuskoondised kasutavad Otepää MK-d ka nii öelda viimase peatusena enne Soome suundumist. Kuna olud on väga sarnased, siis on Otepääl mugav teha viimaseid ettevalmistusi. Sellealastest soovidest on näiteks juba teada andnud USA, Rootsi, Austraalia  ja Poola tiimid.

MK-etapp murdmaasuusatamises saab Otepääl toimuma 14. korda. Tegemist on Eesti suurima talvise tippspordisündmusega, mis jõuab rahvusvahelise telepildi abil kümnete miljonite vaatajateni üle maailma. Eesti suusapublik saab murdmaasuusatamise Otepää MK-etapile kaasa elada Kanal 2 vahendusel.

 Lisainfo Otepää MK etapi kohta www.owc.ee ja www.facebook.com/owcup

 

Allikas: www.otepaa.ee
Otepää turismiinfo
Otepää
Via Hanseatica